Carte d’or Tatlı Tarifleri - DONDURMALI KARAMELLİ PROFİTEROL

DONDURMALI KARAMELLİ PROFİTEROL

Çikolata sosu ve kremasıyla yemeye alışık olduğumuz profiterolün karamel ve kaymaklı dondurma ile farklı yorumu... Çok hafif ve lezzetli...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1,5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
4 adet yumurta
½ paket Carte d’Or Şekerli Vanilin
½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı şeker
1 kutu Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma
Üzeri için 1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı su

HAZIRLANIŞI

1

Su ve margarini kaynatın. Yağ eriyince un, şeker, vanilin ve tuzu ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın, koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

2 Hamur soğuyunca içine teker teker yumurtaları ekleyip el mikseri ile karıştırın.
3 Ardından buzdolabında yarım saat beklettikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını yerleştirin.
4 Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında önce 18 dakika, sonra ısıyı 140°C’ye düşürüp 30 dakika daha pişirin.
5 Fırını kapatıp, kapağını açın ve profiteroller iyice kuruyuncaya kadar bekletin.
6 Profiteroller soğurken, bir tencerede şeker, limon suyu ve suyu karıştırmadan kaynatın.
7 Karamel altın rengini alınca hemen ateşten alın ve soğuyan profiterolleri karamele bandırıp soğumaya bırakın.
8 Eğer arzu ederseniz fındık veya Antep fıstığına banarak da farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz.
9 Donan profiterolleri ikiye kesip arasına bir top kaymaklı dondurma koyarak servis edin.