Carte d’or Tatlı Tarifleri - ESMER ŞEKERLİ KEK

ESMER ŞEKERLİ KEK

Tarçının kendine özgü tadına kaymaklı dondurma ilham verince,ortaya yepyeni bir tatlı çıkıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Hamuru için 2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
50 mg margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı esmer şeker 2 çorba kaşığı tarçın 1 paket Carte d'Or şekerli vanilin 1 paket Carte d'Or kabartma tozu 3 adet yumurta 1 çay bardağı süt Servis için Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Toz şeker ve margarini çırpın

2 Sırasıyla sıvı yağ ve yumurtaları ekleyin
3 2 bardak un,vanilin,nişasta ve kabartma tozunu başka bir kapta eleyin
4 1 bardak süt ile un karışımını yavaş yavaş yumurtalı hamura yedirin
5 Kek kalıbını yağlayıp,yarısına kadar hamurla doldurun
6 Harmanladığınız tarçın ve esmer şekeri yarım hamurun üzerine döküp kalan hamur ile üzerini kapatın
7 Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 15 dakika pişirin
8 Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma ile sıcak servis edin