Carte d’or Tatlı Tarifleri - FIRINDA BALON PASTA

FIRINDA BALON PASTA

Bir Amerikan klasiği olan Baked Alaska, içi tamamen dondurmadan oluşmasına rağmen erimeden fırına girebilen, çok lezzetli bir pasta...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

İçi için: 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 top Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma
4 top Carte d’Or Classic Sütlü Çikolatalı Dondurma
4 top Carte d’Or Classic Çilekli Dondurma
1 adet hazır pandispanya
Beze için: 6 yumurta beyazı
1.5 su bardağı toz şeker
½ çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

1

Orta büyüklükte metal bir kabı pandispanyanın bir parçasının üzerine koyarak etrafını kesin.

2 Kabı ayçiçek yağı ile yağlayın ve içine kenarlarından sarkacak şekilde streç film yerleştirip üzerine ikinci parça pandispanyayı koyun.
3 Pandispanyanın içini rengarenk bir mozaik oluşturacak şekilde Carte d’Or Classic Çilekli, Çikolatalı ve Kaymaklı dondurma topları ile doldurun.
4 Kap dolunca bir parça daha streç film ile Carte d’Or toplarını düz bir yüzey elde edene kadar sıkıştırın.
5 Derin dondurucuda 30 dakika boyunca (donana kadar) bekletin.
6 Pastayı dondurucudan çıkartınca streç filmi kaldırıp, ilk başta kestiğiniz pandispanyayı pastaya yapıştırarak 10 dakika daha dondurun.
7 Üzerinin beze süslemesi için, 6 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikser ile çırpın.
8 Köpürünce içine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin.
9 Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar çırpın.
10 Dondurucudan çıkarttığınız pastayı ters çevirerek pastayı kaptan ayırın. Streç filmi kaldırıp, beze harcını pastanın üzerine yedirerek sürün.
11 Balon pastanın en üstüne daha kalın bir beze katı yapın. Kaşığın tersini bezeye sürüp çekerek sivri uçlar elde edin.
12 Pastanızı 250 derece fırında 2-3 dakika boyunca bezeler kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp, hemen servis edin.