Carte d’or Tatlı Tarifleri - FIRINDA MEYVE KARNAVALI

FIRINDA MEYVE KARNAVALI

Tarçın ve karanfilin farklı bir tat kazandırdığı kuru meyvelerin kaymaklı dondurma ile mutlu birleşimi...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Birkaç adet kuru kayısı
1 su bardağı kuru üzüm (100 gr)
1 kahve fincanı kuru erik (50 gr)
4 elma
1,5 su bardağı toz şeker (255 gr)
2 çubuk tarçın
6 karanfil
1 kahve fincanı badem (70 gr)
Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma
İsteğe bağlı olarak çikolata sosu

HAZIRLANIŞI

1

Kayısıları dörde kesin, üzümlerin saplarını ayıklayın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Elmaları soyup ikiye kesin, ortalarındaki sert bölümü ve çekirdeklerini çıkarın. Fırın kabına elmalarla, kuru meyveleri yerleştirin.

2 Toz şeker, çubuk tarçın, karanfil ve 1 bardak su ilave edip önceden 200 dereceye ısıttığınız fırınınızda 20 dakika pişirin. Bu süre sonunda elmalar yumuşadıysa fırından çıkarabilirsiniz. Elmaları, ağdalaşan sosuyla servis tabağına alıp ılınmaya bırakın.
3 Bademi sıcak suya koyup kabuklarını soyun. Sıcak fırında renkleri dönene kadar fırınlayın. Elma tatlınıza bademleri serpip kaymaklı dondurma ile servis edin. İsterseniz çikolata sosu ekleyebilirsiniz.