Carte d’or Tatlı Tarifleri - Fırınlanmış İncir Eşliğinde Carte d’Or Dondurma

Fırınlanmış İncir Eşliğinde Carte d’Or Dondurma

Mevsiminde Taze incir kullanarak hazırlayacağınız bu tarif hem çok lezzetli hem de çok kolay dondurmalı bir tatlıdır.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

4 top Carte D’Or Sütlü Çikolatalı Dondurma (150g/300ml)
12 adet taze Incir
50 g Badem (Çiğ ,bütün ve kabuksuz)
3 yemek kaşığı (50 g.) Bal
1 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

1

Fırını önceden 160-180 C arası sıcaklıkta ısıtın.

2 İncirlerin üst kısımlarını artı şeklinde kesip kenarlarını dışarı doğru bastırın. Hazırladığınız taze incir çanaklarını fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.
3 Kasenin içine bütün bademleri, balı ve tarçını koyup karıştırın. Tepsideki taze incir çanaklarını, birer yemek kaşığı bademli,ballı ve tarçınlı karışım ile doldurun.
4 Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip servis tabaklarına porsiyona üçer adet bademli ve ballı taze Incir gelecek şekilde dizin.
5 Servis etmeden hemen önce ballı bademli incirlerin üzerlerine birer top Carte d’Or Sütlü Çikolatalı Dondurma koyun. En son olarak fırın tepsisinde kalan ballı sosu dondurmaların üzerlerine gezdirip, hiç bekletmeden soğuk olarak servis edin.