Carte d’or Tatlı Tarifleri - FISTIKLI ÇİKOLATALI PRALİN

FISTIKLI ÇİKOLATALI PRALİN

Çikolata tutkunlarını baştan çıkaracak bir tarif.Üstelik sadece 25 dakikada hazır...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Dondurması için 12 top Carte d'Or Classic Antep Fıstıklı
100 gr bitter çikolata
Isıtılmış Carte d'Or Çikolatalı sos
Fıstıklı pralin için 1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

1

Pralini hazırlamak için fırın tepsisine yağlı kağıt koup,bir kenarda hazır tutun.

2 Geniş bir tencere ya da tavayı orta ateşte ısıtı,dibini kaplayacak kadar şeker ekleyin.
3 Üzerine fıdtığı serpin fakat karıştırmayın.
4 Şekerin kenarlarda karamelize olduğunu görene dek pişirmeye bırakın.
5 Şeker tamamen çözülüp karamelize oluncaya kadar krıştırmadan,sadece ara sıra tavayı sallayarak pişirmeye devam edin.
6 Pişer pişmez yavaşça yağlı kağıdın üzerine boşaltın.
7 Çatal yardımıyla karamelle kaplı olan fıstkları birbirinden ayırıp tepsiye dağıtın.
8 Soğuması için bir süre bekletin.
9 Bu arada çikolatayı bir tencerede benmari usulü eritin.
10 Daha sonra 2 çatal ile fıstıkları erimiş çikolatanın içine atıp tekrar yağlı kağıda koyun.
11 Fıstıklı çikolatalı pralininiz hazır olduğunda çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
12 Çikolata kaplı pralinin üçte ikisini alıp dondurmanın içine karıştırdıktan sonra dondurucuya kaldırın.
13 Kalan pralini servis içine saklayın.
14 Servis etmek istediğinizde, Carte d'Or Classic Antep Fıstıklıyı kuplara yerleştirin.
15 Üzerine ılık çikolata sosu,tepesine ise kalan pralini dökün ve hemen servis edin