Carte d’or Tatlı Tarifleri - GÜL LOKUMLU CREME BRULEE

GÜL LOKUMLU CREME BRULEE

En meşhur Fransız tatlılarından Crème Brûlée’yi geleneksel lezzetlerimizden güllü lokum ile yorumladık. Bu tarif davetlerinizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday!

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1 su bardağı krema ½ vanilya çubuğu 2 çorba kaşığı gül suyu 1 su bardağı güllü lokum 3 adet yumurta sarısı 3 çorba kaşığı şeker Servis için Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Kremayı, vanilya çubuğu ve gül suyuyla bir taşım kaynatın.

2 Doğradığınız güllü lokumları da karışıma ekleyin.
3 Başka bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın, sıcak kremayı üzerine döküp iyice karıştırın.
4 Ateşten aldığınız karışımı kaselere dökün, önceden ısıtılmış 160°C’lik fırında, suyun içine oturttuğunuz kapları 12 dakika pişirin.
5 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine şeker serpip, yakarak kaymaklı dondurma ile servis edin.