Carte d’or Tatlı Tarifleri - Gurmelik Eseri Çikolatalı Dakuaz

Gurmelik Eseri Çikolatalı Dakuaz

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER


-Yer fıstığı ve badem Dakuaz’ı
35 gr un
70 gr pudra şekeri
80 g toz badem
3 yumurta akı
30 gr ince veya mikserlenmiş toz şeker
50 gr tuzlu yer fıstığı

- Çikolata Paleti:
Carte d’Or Classic Çikolata Tutkunlarına

- Karamel Sosu:
100 gr ince veya mikserlenmiş toz şeker
200 ml krema
Tuz

- Karamel Süslemeleri:
100 gr şeker
Yenilebilir altın tozu

- Süslemeler:
-Yer fıstığı

HAZIRLANIŞI

1 Dakuaz için: Unu, pudra şekerini ve toz bademi bir kapta karıştırıp elekten geçirelim.
2 "Kar" görünümünü yaratmak için yumurtanın beyazını ince toz şekeriyle beraber mikserle çırpalım ve sonra da bunu elekten geçirdiğimiz karışımımızla karıştıralım.
3 Fırın kalıplarımıza tereyağı sürüp karışımımızı dökelim. Üstüne kırık yer fıstığını serpiştirip fırında 180°C sıcaklıkta 10 dakika pişirelim.
4 Çikolata paleti için: Dondurmamızı Dakuaz için kullandığımız fırın kalıplarıyla aynı şekilde olan kalıplara koyup derin dondurucuda bekletelim.
5 Karamel sosu için: Şekeri karamelize olana kadar pişirelim, sonra da krema ile karıştıralım. Bunu 5 dakika pişirip bir tutam deniz tuzu ekleyelim.
6 Karamel Süslemeleri için: Şekeri altın tozu ile karıştırıp karamelize olana kadar pişirelim. Arkasından bir fırın tepsisine koyup soğumasını bekleyelim.
7 Şimdi sıra, hazırladığımız zarif tatlımızı bir tabakta birleştirmeye geldi. Bunun için önce fırınladığımız kalıplardaki Dakuaz’ımızı tabağa temel olarak koyalım. Sonra üstüne çikolata paletimizi ekleyelim ve yer fıstıkları ile süsleyelim. Üstüne karamel sosumuzu, fıstıklarımızı ve karamel süslemelerimizi de koyarak son rötuşlarımızı yapalım.