Carte d’or Tatlı Tarifleri - Hızlı Sanat Eseri: Kaymaklı Dondurma

Hızlı Sanat Eseri: Kaymaklı Dondurma

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER


-4 büyük top Carte d’Or Classic Kaymaklı
-4 dilim yuvarlak şekilli limonlu bademli kek
-Carte d’Or Karamel Sosu
-20 gr kavrulmuş rendelenmiş badem
-4 tane karamel süsü
200 gr toz şeker

HAZIRLANIŞI

1 Karamel Süslemeleri için: İnce toz şekeri bir tavaya koyup orta-kısık ateşte pişirelim. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edelim. Şeker eridikten sonra karıştırmadan karamelize olana kadar 8-10 dakika pişirelim. Hazırladığımız bu karameli yağlı kâğıda döküp en az 10 dakika soğumasını bekleyelim. Artık tatlımızın süsü hazır!
2 Kekimizi servis tabağımızın ortasına gelecek şekilde sosumuzun üstüne koyalım.
3 Kekimizin üstüne de büyük bir top Carte d’Or Classic Kaymak yerleştirelim.
4 Üstünü hazırladığımız karamel süsüyle süsleyelim. Son olarak da tatlımızın üstüne badem parçacıklarından koyalım.