Carte d’or Tatlı Tarifleri - HURMALI BAKLAVA

HURMALI BAKLAVA

Baklavanın yufkasına hurma ve ceviz konulup rulo şeklinde sarılarak fırınlanan bu enfes tatlı, üzerine eklenen şerbeti ve Carte d’Or Maraş kesme dondurması eşliğindeki sunumuyla benzersiz bir lezzet vaat ediyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1 paket baklava hamuru
20 adet hurma
1 su bardağı ceviz
6 çorba kaşığı margarin
Carte d’Or Kesme Maraş Sade
Şerbeti için: 4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI

1

Margarini kısık ateşte eritip, tezgaha yaydığınız 8 adet baklava hamurunun arasına sürüp, hamurları istifleyin.

2 Çekirdeklerini çıkartıp ikiye böldüğünüz hurmaları, hamurun uzun kısmına yanyana gelecek şekilde uzunlamasına dizin.
3 Her hurmanın üzerine bir adet ceviz koyup, baklavayı sıkı bir rulo olacak şekilde sarın.
4 Baklavaları parmak boyunda dilimleyip borcama dizin, üzerine son bir kat margarin sürüp 200 derecede 12 dakika boyunca veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
5 Şeker ve suyu bir taşım kaynatıp, limon suyunu ekleyip kısık ateşte şerbet yapıp soğumaya bırakın.
6 Fırından çıkan sıcak baklavaların üzerine soğuk şerbet dökün. Şerbeti çekip soğuyunca kadar bekleyin.
7 İki dilim Carte d’Or Kesme Maraş sade ile servis edin.