Carte d’or Tatlı Tarifleri - HURMALI KARAMELLİ ISLAK KEK

HURMALI KARAMELLİ ISLAK KEK

Hurmanın muhteşem lezzeti, ıslak keke ilham veriyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1,5 su bardağı kuru hurma
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı margarin
1 paket Carte d’Or Şekerli Vanilin
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı Carte d’Or Kabartma Tozu
1 çay bardağı esmer şeker
Karamelli sos için 1,5 su bardağı krema
1 su bardağı esmer şeker
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı margarin
Servis için Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Kuru hurma ve suyu küçük bir tencerede kaynatın, karbonat ve margarini ekleyip ateşten alın.

2 25 dakika ağzı kapalı demleyin.
3 Orta boy cam fırın kabını iyice yağlayın, altına aynı boyda kesilmiş yağlı kağıdı serin.
4 Soğumuş hurma harcını el mikserinde çekin.
5 İçine 2 adet yumurtayı ve şekerli vanilini ekleyin.
6 Başka bir kapta un ve şekeri iyice karıştırın.
7 Ardından hurmalı harcı ekleyin ve yavaşça karıştırmaya devam edin.
8 Yağlı kağıtlı cam fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 50-60 dakika pişirin.
9 Kekin fırından çıkmasına 10 dakika kala karamelli sosu yapmaya başlayın. Krema, esmer şeker, bal ve margarini küçük bir tencerede orta ateşte bir taşım kaynatıp hemen altını kapatın.
10 Hurmalı kek fırından çıkar çıkmaz üzerine kürdan ile delikler açıp karamelli sosu dökün.
11 Keki dilimleyerek bir top kaymaklı dondurma ile servis edin.