Carte d’or Tatlı Tarifleri - HURMALI TART

HURMALI TART

Hurma ve vanilyanın eşsiz uyumu bir tarta ancak bu kadar yakışabilir...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

15 adet hurma (ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkartılmış)
4 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
400 ml krema
1/2 vanilya çubuğu(uzunlamasına kesilmiş)
Tart hamuru için 1,5 su bardağı un
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta (çırpılmış)
Servis için 500 ml Carte d'Or Classic Vanilyalı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Tart hamurunu hazırlamak için un,tuz ve şekeri bir kapta karıştrın.

2 Margarini ekleyip parmaklarınızla yoğurun.
3 Çırpılmış yumurtayı da ekleyerek hamurunuzu oluşturun.
4 Eğer hamur kıvamına gelmediyse biraz daha ymurta ekleyin ve karıştırın.
5 Hamurunuzun sert olmaması için fazla yoğurmayın.
6 Toparlanan hamuru disk haline getirin,streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
7 Fırını önceden 180 C'de ısıtın.
8 Hamurunuzu dolaptan çıkardıktan sonra iiki streç film arasında yuvarlayın.
9 Oklavaya ya da tezgaha yapışmadan hamuru bu teknikle açmak çok pratik,hem de yapışmasın diye daha fazla un ilave ederek yağ-un oranını da bozmamış oluyorsunuz.
10 Hamuru,kalıbınızın kenarlarından taşacak büyüklükte,yaklaşık 4 mm kalınlığında açtıktan sonra üstteki streç filmi çıkartın.
11 Hamuru dikkat ederek kaldırın,streç filmi tarafı yukarı gelecek şekilde kalıba yerleştirin.
12 Yanlardan bastırarak kenarlarını düzgünce oturtun.
13 Artık üstte kalan streç filmi de çıkartabilirsiniz.
14 Tartın çekmemesi için,tartın içine yağlı kağıt sererek içini kuru fasulye ya da pirinçle doldurun.
15 20 dakika kadar(ya da tamamı kuru bir görünüm alana kadar)pişirin,daha sonra yağlı kağıtla birlikte fasulye tanelerini de çıkarıp altın rengini alana dek 4 dakika daha pişirin.
16 İkiye bölünmüş hurmaların kesik tarafları yukarı bakacak şekilde daireler halinde hamurunuzun üzerine dizin.
17 Yumurta sarısını şekerle 2 dakika kadar iyice karıştırın ve vanilya çubuğunun tohumları ile kremaya katın.
18 Bu karışımı hurmaların üzerini kaplayacak şekilde tartın içine dökün.
19 Tekrar fırına atıp 30 dakika daha pişirin.
20 Tartınız piştiğinde fırından çıkarın.
21 Kalıptan çıkarmadan önce 30 dakika soğumasını bekleyin.
22 Tartın kenarlara yapışmamış olduğundan emin olduktan sonra kalıptan çıkarın(eğer yapışmışsa küçük,keskin bir bıçakla tartı kalıptan ayırın).
23 Tartınızı dilimledikten sonra nefis Carte d'Or Classic Vanilyalı Dondurma ile servis edebilirsiniz.