Carte d’or Tatlı Tarifleri - HURMALI VE BADEMLİ KITIR CRUMBLE

HURMALI VE BADEMLİ KITIR CRUMBLE

Portakalın canlandırıcı aroması ve ılık ballı hurma, kaymaklı dondurma ile enfes bir lezzete ulaşıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

3 su bardağı çekirdeği çıkartılmış ve doğranmış hurma
2 çorba kaşığı bal
1 adet portakal kabuğu (ince ince rendelenmiş)
2 adet portakalın suyu
1 çorba kaşığı Carte d’Or Şekerli Vanilin
Bademli harç için 1,5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı doğranmış badem
Servis için Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Fırını önceden 180°C'de ısıtın.

2 Hurma, bal, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve vanilini orta ateşteki bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın.
3 Ocağın altını kısıp karışım koyulaşıncaya ve hurmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha kaynamaya bırakın.
4 Eğer karışım fazla koyulaşırsa birkaç çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.
5 Piştikten sonra hurmaları tencereden alıp birer porsiyonluk 6 kaseye yerleştirin.
6 Daha sonra bademli harcı hazırlamaya başlayın. Un ve şekeri bir kaba koyup margarin ile birlikte yoğurun.
7 Doğranmış bademleri de ekledikten sonra bu karışımı hurmaları tamamen örtacek şekilde dökün.
8 Karışımın üzerine bastırmayın, aksi halde çökebilir.
9 Kaseleri daha önceden ısıttığınız 180°C fırında 17-20 dakika boyunca crumble’ın üstü kızarana kadar pişirin. (Eğer tekli porsiyonlar yerine büyük bir servis tabağına koyduysanız 30-45 dakika kadar pişirin.)
10 Fırından çıkardığınız tatlınızı üzerine kaymaklı dondurma ekleyerek henüz ılıkken servis edin.