Carte d’or Tatlı Tarifleri - KABAKLI ZENGİN KİŞ

KABAKLI ZENGİN KİŞ

Değişik bir tat denemek isteyenler için inanılmaz bir tarif... Kabak ve peynirin uyumuna tanıklık ediceksiniz.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

100 g Sana Tereyağı Lezzeti paket
2 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı tuz
100 g Ezine beyaz peyniri (rendelenmiş)
250 g kabak (küp küp doğranmış)
½ su bardağı krema ½ su bardağı süt
4 adet yumurta sarısı
Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

1

Kiş hamurunu hazırlamak için unu bir kaba eleyip, ortasına diğer malzemeleri koyarak, elinizle veya hamur yoğuran mikserle yoğurun. Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirin.

2 Harcı hazırlamak için, krema, yumurta sarısı ve rendelenmiş Ezine beyaz peynirini tencereye koyup, kısık ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
3 Kabakları çok ince dilimleyin ve karışıma ilave edin. Tart hamurunu unlu tezgah üzerinde merdane yardımıyla açıp, tart kalıbın içine yerleştirip, kenarlarını düzeltin. Hamurun üzerine çatal yardımıyla delikler açın.
4 Daha sonra hamurun içini kabaklı harç ile doldurun. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında Kabaklı Zengin Kişler, altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.