Carte d’or Tatlı Tarifleri - KARAMELİZE ELMA DİLİMLİ CARTE D’OR

KARAMELİZE ELMA DİLİMLİ CARTE D’OR

Karamel sosuyla lezzetlenen elma dilimlerine, Carte d’Or Selection Krem Karamel eşlik ediyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

4 adet orta boyutta yeşil elma (Toplamda yaklaşık 700 gram)
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı esmer şeker
5 top Carte d'Or Selection Krem Karamel
Karamelli Sos için 2/3 su bardağı elma suyu

HAZIRLANIŞI

1

Elmaları soyup, her birinden 8 dilim çıkacak şekilde dilimleyin.

2 Orta ateşte yanan ocağı tavanızı koyup ısıtın.
3 Tava ısındığında margarini eritip elmaları ekleyin.
4 Şekeri ekleyip ateşi orta – yüksek ateşe yükseltin.
5 Yaklaşık 12 dakika boyunca, yer yer karıştırarak, elmaların rengi koyulaşmasını bekleyin.
6 Elmaları bir tabağa aktarırken saldıkları suyu tavada bırakmaya özen gösterin.
7 Elma suyunu elmalar için kullandığınız tencereye dökün ve kaynatın.
8 5 dakika fokurdadıktan sonra şurupsu kıvama ulaşınca ocaktan alın.
9 Elmaları hazırladığımız sos ve Carte d’Or Selection Krem Karamel eşliğinde servis edin.