Carte d’or Tatlı Tarifleri - KARAMELLİ PORTAKALLI REVANİ

KARAMELLİ PORTAKALLI REVANİ

Geleneksel lezzetlerden olan Revani karamileze olmuş portakal ve dondurmayla lezzetleniyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Revani için: 4 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket Carte d'Or kabartma tozu
1 paket Carte d'Or şekerli vanilin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yarım portakal rendesi
Üzeri için: 1 bardak soğuk su
2 çorba kaşığı portakal suyu
Carte d'Or Karamelli Sos
Carte d'Or Classic Karamel Parçalı Kaymak

HAZIRLANIŞI

1

Tüm malzemeleri kek yapar gibi karıştırın. Karışımı yağlanmış sığ bir kalıba dökerek 180 derecede 20 dakika pişirelim.

2 Akabininde şerbetin limon suyu dışında tüm malzemelerini kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra içine limon suyu da ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
3 Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk su ve portakal suyu karışımı döküp, ılımış şerbeti kekin üzerinde bir kepçe yardımıyla gezdirin.
4 Servis ederken yanına bir top Carte d’Or Classic Karamel Parçalı Kaymak koyup revaninin üzerini Carte d’Or karamelli sos ile süsleyin.