Carte d’or Tatlı Tarifleri - Kaymaklı Carte d'Or Eşliğinde Orman Meyveli Pay

Kaymaklı Carte d'Or Eşliğinde Orman Meyveli Pay

Bu tatlı bütün aileyi bir araya getirecek vazgeçilmez bir kış tatlısıdır.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

4 top Carte D’or Meyve Şöleni (100 g/200 ml)
400 g dondurulmuş karışık orman meyvesi
(Ahududu,Böğürtlen,Frambuaz)
1 ½ yemek kaşığı (25g) pudra şekeri
100 g un
50g esmer şeker
50g Margarin (soğuk ve küp küp kesilmiş)
50g Badem ezmesi (marzipan) (küp küp kesilmiş)

HAZIRLANIŞI

1

Fırını önceden 160-180 C derecede Turbo fan kullanarak ısıtın.

2 Tencerenin içine dondurulmuş orman meyvelerini, pudra şekerini koyup, kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin.
3 Ayrı bir kaseye unu,esmer şekeri ve soğuk küp kesilmiş margarini koyup tüm malzemeyi sadece parmaklarınızı uç kısımlarını kullanarak ufalayın.Daha sonra içine badem ezmesini koyup karıştırın.
4 Şeker ile pişirdiğiniz orman meyvelerini ısıya dayanıklı bir fırın kabına alıp üzerine un, şeker, margarin ve badem ezmeli karışımı küçük parçalar halinde ufalayarak serpin.
5 Önceden ısıtılmış fırında tatlının üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar 30 dakika pişirip Carte d’Or Meyve Şöleni ile birlikte bekletmeden soğuk olarak servis edin.