Carte d’or Tatlı Tarifleri - KAYMAKLI SAC ARASI

KAYMAKLI SAC ARASI

Geleneksel tatlılara farklı bir lezzet katan Carte d’Or, Konya’nın meşhur saç arasını kaymak ve Antep fıstığıyla zenginleştirerek bambaşka bir tarife imza atıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

300 gr Antep fıstık içi
1 çay bardağı şeker
200 gr manda kaymağı
100 gr margarin
1 paket baklava yufkası
Carte d’Or Kesme Maraş Fıstık-Sade
Şerbeti için: 3 bardak şeker
4 bardak su
Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI

1

Şeker ve suyu bir taşım kaynatıp içine limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.

2 4 yaprak baklava yufkasının arasına eritilmiş margarin sürerek üst üste istifleyin, en son katın üzerine kaymak yayıp ikiye katlayın.
3 Tekrar kaymak sürüp Antep fıstığı ve şekeri üzerine serpin.
4 Yufkayı ince bir rulo olacak şekilde sıkıca sarın. Sac arası rulosunu, gül böreği gibi sarıp, Borcam'a yerleştirin, 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
5 Fırından çıkan sıcak sac arasının üzerine soğuttuğunuz şerbeti döküp şerbeti çekince yanında Carte d’Or Kesme Maraş Fıstık-Sade ile servis edin.