Carte d’or Tatlı Tarifleri - Kızarmış Dondurma

Kızarmış Dondurma

Bu tarif dondurma ile tatlı hazırlamanın alışılmadık ve eğlenceli bir yoludur.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

8 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma (200 g/400 ml)
100 g galeta unu
50 g esmer şeker
50 g badem (öğütülmüş)
2 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
4 adet çilek (dilimlenmiş)
50 g yaban mersini
75 g kuş üzümü (ıslatılmış)

HAZIRLANIŞI

1

8 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurmayı düz bir pişirme tepsisi üzerine koyup

2 10 dakika derin dondurucuda dondurun.
3 Geniş bir kasede galeta ununu, kahverengi şeker ve öğütülmüş bademleri karıştırın.
4 Ayrı bir kapta yumurtaları tel bir çırpıcı yardımıyla çırpın.
5 Dondurulmuş dondurma toplarını önce yumurtaya batırıp daha sonra galeta unu karışımı ile kaplayın. Kaplanan dondurma toplarını tekrar tepsiye yerleştirip 10 dakika daha derin dondurucuda dondurun.
6 Yukarıda anlattığımız ilk 4 adımı ikinci kaplama için tekrarlayın. Bir kap içerisinde çilek, yaban mersini ve kuş üzümlerini karıştırıp servis tabağına alın.
7 Pişirme için derin bir tencere içerisinde ayçiçek yağını kızdırın. Kaplanmış dondurma toplarını 30-40 saniye kızartın. Kızarmış dondurma toplarının fazla yağını havlu kağıt üzerinde bekleterek alıp, servis tabağına yerleştirin.
8 Carte d’Or Kaymaklı kızarmış Çıtır Dondurma toplarını kırmızı meyve salatası ile birlikte bekletmeden hemen soğuk olarak servis edin.