Carte d’or Tatlı Tarifleri - KROKANLİ SÜTLAÇ

KROKANLİ SÜTLAÇ

Havası, denizi ve yeşiliyle hayran kaldığımız Hamsiköy yöresinden Karadeniz mutfağına ait olan ve sütlü tatlılar arasında en çok tercih edilen sütlaç, dondurmayla yeniden şekilleniyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1 litre süt
1,5 çay bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
Carte d’Or şekerli vanilin
Üzeri için: 2 su bardağı fındık
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı su

HAZIRLANIŞI

1

Pirinci 1 çay bardağı su ile haşlayın, üzerine süt, Carte d’Or şekerli vanilin ve şeker ilave edin.

2 Bir taşım kaynatıp altını kısın, koyulaşana kadar pişirin.
3 Sütlaç karışımından 1 su bardağı ayırıp içine yumurta sarısını ekleyin, fırın tepsisinin içine yerleştirdiğiniz sütlaç kalıplarına sütlacı döküp üzerine yumurta sarısı karışımından ekleyin.
4 180 derece fırında 20 dakika, su dolu tepsi içerisinde pişirin.
5 Kısık ateşte büyük bir tavaya 1 su bardağı şeker ve 1 çorba kaşığı suyu ekleyin.
6 Karıştırmadan tavayı sallayarak karamel olana kadar pişirin.
7 Karamelin içine fındıkları atın ve yağlı kağıt üzerine döküp soğumaya bırakın.
8 Soğuyan krokanı bıçakla veya rondoyla parçalayın.
9 Krokanın içine attığınız Carte d’Or Classic Sütlü Çikolata toplarını krokanla kaplayıp sütlaç ile servis edin.