Carte d’or Tatlı Tarifleri - KURU MEYVELİ BALLI ISLAK KEK

KURU MEYVELİ BALLI ISLAK KEK

Kuru meyveler ve balla hazırlanan ıslak kek, dondurmanın etkisiyle pasta lezzetine ulaşıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

100 gr margarin
1 çay bardağı esmer şeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı doğranmış vişne
1 çay bardağı incir kurusu
1 çay bardağı kuru dut
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı yenibahar
1 tutam rende muskat cevizi
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı Carte d’Or Kabartma Tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı bal
2 adet yumurta
Servis için Carte d’Or Classic Antep Fıstıklı

HAZIRLANIŞI

1

Un, yumurta ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri küçük bir tencerede bir taşım kaynatın, hemen altını kapatın, 40 dakika veya soğuyana kadar bekletin.

2 Soğuyan harca 2 yumurta ekleyip iyice karıştırın.
3 Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.
4 İyice yağladığınız ufak kek kalıplarına aynı boyda kek hamurunu dökün.
5 Önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında 25-30 dakika veya batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
6 Fırından çıkan kekleri biraz soğuttuktan sonra Carte d’Or Classic Antep Fıstıklı ile servis edin.