Carte d’or Tatlı Tarifleri - LOKUMLU SARAY DONDURMASI

LOKUMLU SARAY DONDURMASI

Geleneksel kültürün bir parçası olan lokum, gül suyu ve Antep fıstığı, dondurmayla bambaşka bir lezzete bürünüyor. Ortaya saraylara layık bir tat çıkıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1 litre Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma
2-3 çorba kaşığı gül suyu
2 su bardağı Türk lokumu (½ cm doğranmış)
1,5 su bardağı Antep fıstığı (kavrulmuş ve doğranmış)
2 tepeleme çorba kaşığı pudra şeker
Servis için Taze gül yaprakları

HAZIRLANIŞI

1

Antep fıstıklarını ve lokumları doğrarken yumuşaması için dondurmayı buzluktan çıkarın.

2 Gül suyunun tümünü, lokumun ve Antep fıstığının dörtte üçünü dondurmaya karıştırın ve dondurmayı buzluğa geri koyun.
3 Lokumun geri kalanını pudra şekeri ile karıştırın ve kenarda bekletin.
4 Kalan Antep fıstıklarını da servis için kenarda tutun.
5 Servis yapacağınız zaman dondurmanızı tabaklara ya da kuplara koyun, üzerine daha önceden ayırdığınız Antep fıstığı ve lokumları serpin.
6 Üzerini birkaç gül yaprağı ile süsleyerek servis edin.