Carte d’or Tatlı Tarifleri - NANELİ DONDURMA EŞLİĞİNDE AHUDUDU JÖLESİ

NANELİ DONDURMA EŞLİĞİNDE AHUDUDU JÖLESİ

Ahududu,dondurma ve jöle seyre değer bir görüntü yaratıyorlar.Lezzeti de cabası...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

3 çay kaşığı toz jelatin
3 çorba kaşığı su
450 gr taze ahududu
Şerbet için 1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
4 dal taze nane
1 çorba kaşığı limon suyu
Taze naneli dondurma için
15 adet kadar nane yaprağı
500 ml Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Şerbet için,şeker ,su ve nane dallarını şeker çözününceye dek orta derece ateşte karıştırarak kaynatın.

2 Kaynadıktan sonra 3 dakika daha ateşte tutun,sonra soğumaya bırakın.
3 Soğuduktan sonra üzerine limon suyu ekleyin.
4 Başka bir kapta 3 çorba kaşığı suya toz jelatini ekleyip karıştırın.
5 Bu karışımı 3 dakika buzdolabında bekletin ve daha sonra jelatin tamamen çözülene kadar benmari usulü eritin.
6 Hazırladığınız şerbeti jelatinin üzerine ekleyin.
7 Ahududuları da ilave ederek yavaşça karıştırmaya devam edin.
8 Elde ettiğinz karışımı kalıplara boşaltın.
9 Yaklaşık dört saat buzdolabında bekletin.(Eğer servis ederken jöleleri kalıplarından çıkarmak istiyorsanız,kalıpları önceden sıvı yağ ile yağlayın.)
10 Yaklaşık dört saat buzdolabında bekletin.
11 Bu sırada taze naneli dondurmanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
12 Havanda dövdüğünüz ya da ince ince kıydığınız nane yapraklarını dondurmayla karıştırıp buzluğa koyun.
13 Jöleleri ister kendi kaplarında isterseniz farklı tabaklarda naneli dondruma,taze nane yaprağı ve ahududu ile süsleyerek servis edin.