Carte d’or Tatlı Tarifleri - PEYNİR TATLISI

PEYNİR TATLISI

Klasik peynir tatlısına Antep fıstığı eklenip hamuruna halka şekli verilerek yapılan “Antep Fıstıklı Peynir Tatlısı” farklı ve leziz bir tat ortaya koyuyor. Carte d'Or Classic Antep Fıstıklı ile müthiş uyumuna tanıklık edin.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

200 gr toz Antep fıstık
500 gr kahvaltılık lor peyniri
2 yumurta
50 gr margarin
1 su bardağı un
Yarım paket Carte d’Or kabartma tozu
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
Carte d’Or Classic Antep Fıstıklı
Şerbeti için 4 su bardağı seker
4 bardak su
Yarim limonun suyu

HAZIRLANIŞI

1

Şeker ve suyu kaynatıp içine limon suyu ekleyip kısık ateşte şerbet yapın ve soğumaya bırakın.

2 Peynir tatlısının tüm malzemelerini iyice harmanlayarak homojen bir hamur elde edin, yağladığınız Borcam'ın üzerine sıkma torbası yardımı ile simit şeklinde şekil vererek sıkın.
3 180 derecede 12 dakika veya üzeri kızarıncaya dek pişirin.
4 Fırından çıkardığınız sıcak peynir tatlısının üzerine soğuk şerbeti dökün.
5 Şerbetini iyice çektikten sonra üzerine bir top Carte d’Or Classic Antep Fıstıklı ile servis edin.