Carte d’or Tatlı Tarifleri - PİŞMANİYE YATAĞINDA TARÇINLI ARMUT

PİŞMANİYE YATAĞINDA TARÇINLI ARMUT

Armutun hafif ekşiliği, çikolatalı dondurmanın lezzeti ve pişmaniyenin farklı dokusu kusursuz bir uyum yaratıyor...

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1.5 su bardağı toz şeker
450 ml su
1 adet tarçın çubuğu
50 ml limon suyu
4 adet sert armut
Servis için:
Pişmaniye
Carte d'Or Classic Bitter Çikolatalı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Şeker, su, tarçın çubuğu ve limon suyunu bir tencereye koyup şeker çözülene dek orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.

2 Armutları soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
3 Ortadan ikiye böldüğünüz armutların kesilmiş yüzleri üste bakacak şekilde kaynayan şerbetin içine atın.
4 Armutların şerbet içinde batmış halde kalması için üzerini pişirme kağıdı ile örtüp tencerenin kapağını kapatın.
5 20-30 dakika boyunca, ara sıra üzerlerinde kaşıkla şerbeti gezdirerek pişirin.
6 Pişmaniyeleri servis tabağına tiftik ederek yerleştirin.
7 Üzerine, tencereden dikkatlice aldığınız armutları, kesilmiş tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.
8 Eğer tarçın şerbeti çok sulu olursa armutları çıkardıktan sonra şerbeti birkaç dakika daha üzerini kapatmadan, koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.
9 Armutların üzerine biraz şerbetten dökün, en üste bitter çikolatalı dondurma topunu yerleştirerek soğuk servis edin.