Carte d’or Tatlı Tarifleri - PORTAKALLI SUFLE

PORTAKALLI SUFLE

Suflenin naifliğine portakalın eşsiz tadı ve Carte d'Or Limonu ekşiliği eşlik ediyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker (170 gr)
3 adet portakalın suyu (200 ml)
1 adet limon kabuğu rendesi
2 yumurta
1 yemek kaşığı pirinç unu (20 gr)
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (15 gr)
2 paket bisküvi (200 gr)
2 su bardağı süt (280 ml)
1 paket vanilya
Yarım paket Hindistancevizi rendesi (10 gr)
1 top Carte d’Or Classic Limonlu

HAZIRLANIŞI

1

Tencereye sütü ve toz şekeri koyup erimeye bırakın. Pirinç unu, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ateşten alıp yumurta ve yağı ekledikten sonra mikserle karıştırıp soğumaya bırakın.

2 Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp soğuyan muhallebiyle karıştırın ve kaselere paylaştırın. 5 dakika buzlukta bekletin sonra buzdolabının aşağı bölmesine alın.
3 Üzerine Hindistancevizi serpiştirip 1 top Carte d’Or Classic Limonlu koyarak servis edin.