Carte d’or Tatlı Tarifleri - PRATİK MEYVELİ TURTA

PRATİK MEYVELİ TURTA

Turtanın lezzeti ağızda dağılması ve üstündeki meyvelerinden gelir. Bu lezzete bir de vanilya dondurma eklenirse bu lezzet bir şölen olur.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

8 top Carte d’Or Classic Vanilyalı Dondurma (yumuşatılmış)
200 g bisküvi (ufalanmış)
75 g tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
2 adet kivi (soyulmuş, dilimlenmiş)
8 adet çilek (dilimlenmiş)
50 g yaban mersini
25 g kayısı marmeladı
İsteğe bağlı olarak krem şanti

HAZIRLANIŞI

1

Bu tatlı tarifini yapmak için öncelikle küçük bir tencerede ve kısık ateşte tereyağını eritin.

2 Erimiş tereyağı, tarçın ve ufalanmış bisküvileri bir kap içerisinde karıştırın.
3 20cm genişliğindeki turta kabının etrafını parşömen kağıdı ile çevirin ve bisküvi-tereyağı karışımını bu kaba dökün.
4 Karışımı turta kabının içinde iyice bastırın ve 20 dakika buzdolabında bekletin.
5 Turta tabanının üzerine Carte d’Or Classic Vanilyalı Dondurma’yı yayın ve tekrar 20 dakika dondurun.
6 Kesilmiş meyveleri dondurmanın üzerine yerleştirin.
7 Küçük bir tavada kayısı marmeladını ısıtın. Turtanıza parlaklık vermek için marmeladı fırçayla üzerine sürün.
8 Turtayı dilimleyerek hızlıca servis edin. İsteğe bağlı olarak yanında krem şanti ile servis edebilirsiniz.