Carte d’or Tatlı Tarifleri - ŞEFTALLİ YAZ KOMPOSTOSU

ŞEFTALLİ YAZ KOMPOSTOSU

Şeftali, limon ve nanenin ferahlatıcı tadı, dondurmayla birleşerek yaz ayları için hem lezzetli hem de hafif bir tatlıya dönüşüyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

3-4 adet olgun şeftali
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet limon
2 çorba kaşığı doğranmış nane
Servis için Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1

Şerbet için, 1 su bardağı suyu ve 1 çay bardağı şekeri tencereye boşaltın, orta ateşte şeker eriyene kadar pişirin.

2 Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kadar daha ateşte tutup, soğumaya bırakın.
3 Kabuklarını kolayca soyabilmek için şeftalileri 1 dakika kaynar suda bekletin.
4 Şeftalileri kalınlığı en fazla 5 mm olan hilal şeklinde dilimleyin.
5 Şeftali dilimlerini bir kaba koyup üzerini soğuttuğunuz şerbetle kaplayın.
6 Bir limonun kabuğunu rendeleyin, doğranmış nane ve limon suyuyla birlikte kompostoya ekleyin.
7 Kompostonuzu yumuşaması için en az yarım saat buzdolabında bekletin. (8 saate kadar bekletebilirsiniz)
8 Üzerine Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma koyup taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.