Carte d’or Tatlı Tarifleri - Sıcak Muz Üzerinde Karamelli Carte d'Or

Sıcak Muz Üzerinde Karamelli Carte d'Or

Carte d’Or Çikolata Tutkunlarına, muz ve sıcak karamel sos ile hazırlayacağız bu tatlı klasik lezzetlerin en başındadır.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

8 top Carte d’Or Çikolata Tutkunlarına (224g/400ml)
100g tereyağ
100g esmer şeker
100g bal ½ çay kaşığı tarçın
4 adet muz (yatay dilimler halinde kesilmiş)
1 yemek kaşığı (25ml) portakal suyu
Üzeri için tarçın

HAZIRLANIŞI

1

Tavada tereyağını eritip içine balı, esmer şekeri ve 1 /2 çay kaşığı tarçını koyup, şeker tereyağının içinde tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak sosu pişirin.

2 Hazırladığınız karamel sosun içine portakal suyunu ve önceden dilimlediğiniz muzları ekleyip karıştırın. Muzları sosa karıştırırken dilimlerin parçalanmamasına dikkat edin.
3 Kişi başı ; 2 adet karamelli muzu ılıkta beklettiğiniz servis tabağına alın.
4 Servisi için ;Karamelli muz dilimlerinin üzerine 2 top Carte d’Or Çikolata Tutkunlarına’dan koyup, en son olarak üzerine karamel sostan gezdirin.
5 Tatlınızın üzerini tarçın ile süsleyip, bekletmeden servis edin.
6 Farklı lezzetler için; Karamel sosun yerine Carte d’Or Meyve Şöleni, veya Carte d’Or Çikolata sosu da kullanabilirisiniz.