Carte d’or Tatlı Tarifleri - TARTE TATİN

TARTE TATİN

Karamelli elma dilimleri,yumuşacık tart hamuru ve dondurmayla doyulmaz bir lezzete ulaşıyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Elmalı Harç İçin 1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı margarin
Limon suyu
2 adet elma
Kolay Tart Hamuru için 2 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı Şekerli Vanilin
1 adet yumurta
100 gr margarin
Servis için: Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma
Carte d'Or Karamelli Sos

HAZIRLANIŞI

1

Şeker,su ve limon suyunu karamel rengi alana kadar orta ateşte kaynatın

2 Renk alır almaz,margarini ekleyip hızlıca karıştırın
3 Ardından ateşi iyice kısıp elmaları ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin
4 Yağladığınız bir tart kalıbına karameli döküp,elmaları yerleştirin
5 Tüm tart hamuru malzemelerini rondo'ya koyup hamur toparlanıncaya kadar kesik kesik çevirin
6 Hamuru tezgaha alıp biraz yoğurun,dinlenmesi iiçin streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin
7 Ardından hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açarak karamel ve elmanın üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 18 dakika pişirin
8 Tart soğuyunca kalıbın üzerine bir tabak kapatıp,ters çevirin
9 Tartınızı Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma ve Carte d'Or Karamelli Sos ile ılık servis edin