Carte d’or Tatlı Tarifleri - TATLI EKŞİ VİŞNELİ PİE

TATLI EKŞİ VİŞNELİ PİE

Vanilyalı çıtır hamur,sıcacık vişneler ve buz gibi kaymaklı dondurmaya kim karşı koyabilir?

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

Hamuru için 2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
200 gr margarin(soğuk)
1 çorba kaşığı şekerli vanilin
1 çorba kaşığı soğuk su
Harcı için 2 tepeleme su bardağı vişne
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 çay kaşığı şeker
1 adet portakalın rendesi
1/2 limonun suyu
3 çorba kaşığı margarin
Üzeri için 2 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta(çırpılmış)
Servis için 8 top Carte d'Or Classic Limonlu

HAZIRLANIŞI

1

Hamurun tüm malzemelerini mutfak robotunda çekin

2 Hamur toparlanınca tezgaha alıp,ikiye bölün
3 Her iki parçayı da disk haline getirip streç filme sarın ve 30 dakika derin dondurucuda bekletin
4 Harç için malzemeyi bir kapta karıştırın
5 Buzdolabından çıkardığınız hamurların ilkini tart kalıbına göre açıp yerleştirin ve sarkan kısımları bıçakla kesin
6 Hamurun üzerine iç harcını koyun,kalan hamuru yine tart kalıbı kadar açıp,üzerine yerleştirin
7 Sarkan hamuru parmaklarınızla sıkarak alttaki hamura yapıştırın
8 Çırpılmış yumurtayı üzerine sürüp şekeri serpin
9 Pişerken içindeki buharın çıkabilmesi için keskin bir bıçağın ucu ile delikler açın
10 Önceden ısıtılmış 200 C'lik fırında 25 dakika kadar pişirin,fırının ısısını 170 C'ye düşürüp 25-30 dakika daha,üzeri altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin
11 Tatlı ekşi vişneli tartı Carte d'Or Classic Limonlu ile sıcak servis edin.