Carte d’or Tatlı Tarifleri - Tutkunun Eseri Limonlu Karadutlu

Tutkunun Eseri Limonlu Karadutlu

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER


4 büyük top Carte d’Or Classic Limon Karadut Vanilya
80 gr ufalanmış vanilyalı kurabiye
150 ml limon kreması
100 gr çubuk beze
1 tane yeşil limon


Çıtır Süs


100 gr pudra şekeri
25 gr un
10 gr kakao
50 gr portakal suyu
60 gr toz badem
60 gr eritilmiş tereyağı

HAZIRLANIŞI

1 Çıtır süs için: Bütün malzemeleri homojen bir hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sonra bunu yağlı bir kâğıdın üzerine incecik şekilde yayıp fırında 180°C sıcaklıkta 10 dakika veya çıtır çıtır oluncaya kadar pişirelim. Sonra soğutup parçalara ayıralım.
2 Bir kokteyl kadehinin içine önce ufalanmış vanilyalı kurabiyeleri yerleştirelim.
3 Limon kremasını ufalanmış kurabiyelerin üstüne kaşıkla dökelim.
4 Limon kremasının üstüne birkaç tane çubuk beze koyalım.
5 Üstüne de büyük bir top Carte d’Or Classic Limon Karadut Vanilya’nın limonlu dondurmasını ekleyelim.
6 Son olarak da biraz yeşil limon kabuğu rendesi koyup hazırladığımız çıtır süsü güzelce yerleştirelim.