Carte d’or Tatlı Tarifleri - VİŞNELİ EKMEK KADAYIFI

VİŞNELİ EKMEK KADAYIFI

Ekmek kadayıfının bademli vişne sosu ve enfes lezzet vişneli Carte d’Or’la bir araya geldiği Vişne Soslu Ekmek Kadayıfı hem hafif hem de leziz bir tatlı olarak dikkat çekiyor.

Yazdır Arkadaşına gönder
Kapat

ARKADAŞINA GÖNDER

Kimden (e-posta adresi)
Kime (e-posta adresi)
Not:
Güvenlik sorusu
CAPTCHA ImageReload Image

MALZEMELER

1 paket ekmek kadayıfı
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Vişneli sos için: 1 paket donmuş vişne
1 su bardağı şeker
1 su bardağı badem tozu
1 çay kaşığı nişasta
Servis İçin: Carte d’Or Classic Vişneli

HAZIRLANIŞI

1

3 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu bir taşım kaynatıp içine limon suyunu ekleyip, kısık ateşte şerbet kıvamı alana kadar kaynatın.

2 Hazır ekmek kadayıfını 6 kişilik kesip, şerbetini vererek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
3 Vişneleri şekerle kısık ateşte sulanana kadar pişirip içine badem tozunu ekleyin.
4 1 tatlı kaşığı suyla açtığınız nişastayı da ekleyip koyu bir sos elde edene kadar pişirin.
5 Ekmek kadayıfının arasına ince dilimlediğimiz Carte d’Or Classic Vişneli yerleştirip, etrafını sosla süsleyin.