CARTE D'OR Tarifler - CARTE D’OR’LU ELMALI STRUDEL
Carte d'Or Tarif - CARTE D’OR’LU ELMALI STRUDEL

CARTE D’OR’LU ELMALI STRUDEL

<p>Kolay hazırlanışı ve dondurma ile lezzet birleşimi sayesinde nefis bir tatlı, hem de en g&uuml;zelinden...</p>

MALZEMELER

<p>4 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma</a> <br />1 b&uuml;y&uuml;k veya 2 orta boy elma (soyulmuş ve dilimlenmiş) <br />1,5 yemek kaşığı esmer şeker <br />25 g kuru &uuml;z&uuml;m <br />15 g kıyılmış ceviz <br />6 yaprak yufka <br />&frac12; &ccedil;ay kaşığı tar&ccedil;ın <br />4 yemek kaşığı tereyağ <br />Pudra şekeri</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Bu tatlı tarifini yapmaya başlamadan &ouml;nce orta boy bir tencereye elma, şeker, kuru &uuml;z&uuml;m, tar&ccedil;ın ve 1 yemek kaşığı su koyun. Elmalar yumuşayana kadar orta ısıda pişirin. Ateşten alın ve 10 dakika soğumaya bırakın. Kıyılmış cevizleri elma karışımına ekleyin. Fırını 190 derecede ısıtın (fırınınız fan destekli ise 170 dereceye ayarlayın). Tereyağını k&uuml;&ccedil;&uuml;k bir tavada veya mikrodalga fırında eritin. Yufkanın her tarafına erimiş tereyağını s&uuml;r&uuml;n, yufkayı yatay olarak kesin. Strudel başına biri yatık, biri dik, diğeri &ccedil;aprazlama olacak şekilde 3 yufka par&ccedil;asını yerleştirin. Pişmiş elmalı karışımı 4 yufka arasında eşit şekilde paylaştırın. İlk &ouml;nce elmanın etrafını yufkayla sarın daha sonra elmanın tabanını yufkayla &ouml;rt&uuml;n. Par&ccedil;ayı ters y&uuml;z &ccedil;evirin, par&ccedil;anın &uuml;st kısmını &uuml;st&uuml;nden ve altından yufkaya gelecek şekilde sarın. Bu şekilde hazırladığınız strudelleri fırın tepsisine koyun ve geriye kalan erimiş tereyağını &uuml;zerlerine s&uuml;r&uuml;n. Strudelleri &ouml;nceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Her bir strudeli tabağa bir tabağına koyun ve &uuml;zerine pudra şekeri serpin. Yanında bir top Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma ile servis edin.</p>