CARTE D'OR Tarifler - ELMALI BAKLAVA
Carte d'Or Tarif - ELMALI BAKLAVA

ELMALI BAKLAVA

<p>Geleneksel lezzetlerimizden baklavaya &ccedil;ağdaş bir yorum&hellip; Baklavanın tadı elmayla hafifliyor, dondurmayla daha da g&uuml;zelleşiyor.</p>

MALZEMELER

<p>1 paket baklava hamuru <br />4 adet elma <br />1 &ccedil;ay kaşığı tar&ccedil;ın <br />2 &ccedil;orba kaşığı krema <br />2 &ccedil;orba kaşığı margarin <br />1 &ccedil;ay bardağı şeker <br />Şerbeti i&ccedil;in 1 &ccedil;ay bardağı su <br />1 &ccedil;ay bardağı şeker <br />1 &ccedil;ubuk tar&ccedil;ın <br />Servis i&ccedil;in <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Şerbeti hazırlamak i&ccedil;in su, şeker ve tar&ccedil;ın &ccedil;ubuğunu bir taşım kaynatın. Elmaların kabuklarını soyun ve k&uuml;p k&uuml;p doğrayın. Tavada margarini kızdırıp elmaları, tar&ccedil;ını, şekeri ve kremayı da ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. 2 adet baklava hamurunu ortadan ikiye b&ouml;l&uuml;p, &uuml;&ccedil;gen şeklinde kesin, i&ccedil;ine harcı doldurup baklavaları puf b&ouml;reği şeklinde sarın. Baklavaları tepsiye dizip &ouml;nceden ısıtılmış 180&deg;C&rsquo;lik fırında &uuml;zeri kızarana kadar pişirin. Fırından &ccedil;ıkarttığınız sıcak baklavaların &uuml;zerine soğuttuğunuz şerbeti d&ouml;kerek yanında Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma ile hemen servis edin.</p>