CARTE D'OR Tarifler - BAHARAT SOSLU DONDURMA TATLISI
Carte d'Or Tarif - BAHARAT SOSLU DONDURMA TATLISI

BAHARAT SOSLU DONDURMA TATLISI

<p>Bahartın pudingle uyumunu, Carte d&rsquo;Or S&uuml;tl&uuml; &Ccedil;ikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ile ikiye katlayın...&nbsp;</p>

MALZEMELER

<p><a href="../puding/vanilyali">1 paket Carte d&rsquo;Or vanilyalı puding</a>,<br />500 ml s&uuml;t (2,5 bardak gibi) <br />&frac12;adet &ccedil;ubuk vanilya, 2 adet karanfil<br />2 adet yıldız anason &frac14; &ccedil;ay kaşığı zencefil<br />&frac14; &ccedil;ay kaşığı tar&ccedil;ın 15 g tereyağı (1 &ccedil;orba kaşığından az) <br />1 &ccedil;orba kaşığı bal (15 g civarında) <br />1 adet iri armut<br />1 b&uuml;t&uuml;n sade kek <br />1 &ccedil;orba kaşığı portakal lik&ouml;r&uuml; (isteğe bağlı) <br />Pudra şekeri (8-9 g) <br />1&rsquo;er top <a href="../classic/sutlu-cikolatali">Carte d&rsquo;Or S&uuml;tl&uuml; &Ccedil;ikolatalı </a>ve <a href="../classic/kaymakli">Vanilyalı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Puding tozunu s&uuml;tle beraber tencereye koyun. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tar&ccedil;ını ekletip ateşe koyun. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Vanilya, karanfil ve anasonları &ccedil;ıkartın. Orta boy yapışmaz y&uuml;zeyli bir tavayı orta ateşe koyun. Tereyağı ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın. Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve &ccedil;ekirdeklerini &ccedil;ıkartıp tavaya ekleyin. 2-3 dakika her iki y&uuml;z&uuml;n&uuml; de pişirin. Keki yuvarlak olarak 8 par&ccedil;aya kesin. 4 yuvarlağın &uuml;st&uuml;ne portakal lik&ouml;r&uuml;n&uuml; serpin (isteğe g&ouml;re) armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 par&ccedil;ayı da &uuml;stlerine kapatın. Pudra şekeri serpip birer top Carte d&rsquo;Or &Ccedil;ikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın. İsteğe g&ouml;re &ccedil;ikolatalı sos ekleyebilirsiniz.</p>