CARTE D'OR Tarifler - KURU MEYVELİ BALLI ISLAK KEK
Carte d'Or Tarif - KURU MEYVELİ BALLI ISLAK KEK

KURU MEYVELİ BALLI ISLAK KEK

<p>Kuru meyveler ve balla hazırlanan ıslak kek, dondurmanın etkisiyle pasta lezzetine ulaşıyor.</p>

MALZEMELER

<p>100 gr margarin <br />1 &ccedil;ay bardağı esmer şeker <br />1 su bardağı su <br />1 &ccedil;ay bardağı kuş &uuml;z&uuml;m&uuml; <br />1 &ccedil;ay bardağı doğranmış kuru kayısı <br />1 &ccedil;ay bardağı doğranmış vişne <br />1 &ccedil;ay bardağı incir kurusu <br />1 &ccedil;ay bardağı kuru dut <br />&frac12; &ccedil;ay kaşığı tar&ccedil;ın <br />&frac12; &ccedil;ay kaşığı yenibahar <br />1 tutam rende muskat cevizi <br />1 &ccedil;ay kaşığı karbonat <br />1 &ccedil;ay kaşığı Carte d&rsquo;Or Kabartma Tozu <br />2 su bardağı un <br />1 &ccedil;ay bardağı d&ouml;v&uuml;lm&uuml;ş ceviz <br />2 &ccedil;orba kaşığı bal <br />2 adet yumurta <br />Servis i&ccedil;in <a href="../classic/antep-fistik-bitter-cikolata-karamel-parcali-kaymak">Carte d&rsquo;Or Classic Antep Fıstıklı</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Un, yumurta ve kabartma tozu dışındaki t&uuml;m malzemeleri k&uuml;&ccedil;&uuml;k bir tencerede bir taşım kaynatın, hemen altını kapatın, 40 dakika veya soğuyana kadar bekletin. Soğuyan harca 2 yumurta ekleyip iyice karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice yağladığınız ufak kek kalıplarına aynı boyda kek hamurunu d&ouml;k&uuml;n. &Ouml;nceden ısıtılmış 180&deg;C&rsquo;lik fırında 25-30 dakika veya batırılan k&uuml;rdan temiz &ccedil;ıkana kadar pişirin. Fırından &ccedil;ıkan kekleri biraz soğuttuktan sonra Carte d&rsquo;Or Classic Antep Fıstıklı ile servis edin.</p>