CARTE D'OR Tarifler - ŞEFTALLİ YAZ KOMPOSTOSU
Carte d'Or Tarif - ŞEFTALLİ YAZ KOMPOSTOSU

ŞEFTALLİ YAZ KOMPOSTOSU

<p>Şeftali, limon ve nanenin ferahlatıcı tadı, dondurmayla birleşerek yaz ayları i&ccedil;in hem lezzetli hem de hafif bir tatlıya d&ouml;n&uuml;ş&uuml;yor.</p>

MALZEMELER

<p>3-4 adet olgun şeftali <br />1 &ccedil;ay bardağı toz şeker <br />1 su bardağı su <br />1 adet limon <br />2 &ccedil;orba kaşığı doğranmış nane <br />Servis i&ccedil;in <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Şerbet i&ccedil;in, 1 su bardağı suyu ve 1 &ccedil;ay bardağı şekeri tencereye boşaltın, orta ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kadar daha ateşte tutup, soğumaya bırakın. Kabuklarını kolayca soyabilmek i&ccedil;in şeftalileri 1 dakika kaynar suda bekletin. Şeftalileri kalınlığı en fazla 5 mm olan hilal şeklinde dilimleyin. Şeftali dilimlerini bir kaba koyup &uuml;zerini soğuttuğunuz şerbetle kaplayın. Bir limonun kabuğunu rendeleyin, doğranmış nane ve limon suyuyla birlikte kompostoya ekleyin. Kompostonuzu yumuşaması i&ccedil;in en az yarım saat buzdolabında bekletin. (8 saate kadar bekletebilirsiniz) &Uuml;zerine Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma koyup taze nane yaprakları ile s&uuml;sleyerek servis edin.</p>