CARTE D'OR Tarifler - HURMALI KARAMELLİ ISLAK KEK
Carte d'Or Tarif - HURMALI KARAMELLİ ISLAK KEK

HURMALI KARAMELLİ ISLAK KEK

<p>Hurmanın muhteşem lezzeti, ıslak keke ilham veriyor.</p>

MALZEMELER

<p>1,5 su bardağı kuru hurma <br />1,5 su bardağı su <br />1 &ccedil;ay kaşığı karbonat <br />3 &ccedil;orba kaşığı margarin <br />1 paket Carte d&rsquo;Or Şekerli Vanilin <br />2 adet yumurta <br />1 su bardağı un <br />1 &ccedil;ay kaşığı Carte d&rsquo;Or Kabartma Tozu <br />1 &ccedil;ay bardağı esmer şeker <br />Karamelli sos i&ccedil;in 1,5 su bardağı krema <br />1 su bardağı esmer şeker <br />1 &ccedil;orba kaşığı bal <br />1 &ccedil;orba kaşığı margarin <br />Servis i&ccedil;in <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Kuru hurma ve suyu k&uuml;&ccedil;&uuml;k bir tencerede kaynatın, karbonat ve margarini ekleyip ateşten alın. 25 dakika ağzı kapalı demleyin. Orta boy cam fırın kabını iyice yağlayın, altına aynı boyda kesilmiş yağlı kağıdı serin. Soğumuş hurma harcını el mikserinde &ccedil;ekin. İ&ccedil;ine 2 adet yumurtayı ve şekerli vanilini ekleyin. Başka bir kapta un ve şekeri iyice karıştırın. Ardından hurmalı harcı ekleyin ve yavaş&ccedil;a karıştırmaya devam edin. Yağlı kağıtlı cam fırın kabına d&ouml;k&uuml;p &ouml;nceden ısıtılmış 180&deg;C&rsquo;lik fırında 50-60 dakika pişirin. Kekin fırından &ccedil;ıkmasına 10 dakika kala karamelli sosu yapmaya başlayın. Krema, esmer şeker, bal ve margarini k&uuml;&ccedil;&uuml;k bir tencerede orta ateşte bir taşım kaynatıp hemen altını kapatın. Hurmalı kek fırından &ccedil;ıkar &ccedil;ıkmaz &uuml;zerine k&uuml;rdan ile delikler a&ccedil;ıp karamelli sosu d&ouml;k&uuml;n. Keki dilimleyerek bir top kaymaklı dondurma ile servis edin.</p>