CARTE D'OR Tarifler - BÖĞÜRTLENLİ EKLER
Carte d'Or Tarif - BÖĞÜRTLENLİ EKLER

BÖĞÜRTLENLİ EKLER

<p>Sıra dışı bir tarif daha... Klasik eklerin hem dondurmalı hem de b&ouml;ğ&uuml;rtlenli yorumu...</p>

MALZEMELER

<p>Ekler hamuru i&ccedil;in 1,5 su bardağı su 100 gr margarin 1 su bardağı un 4 adet yumurta &frac12; paket Carte d&rsquo;Or Şekerli Vanilin &frac12; &ccedil;ay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Har&ccedil; i&ccedil;in 1 paket Carte d'Or Krem Şanti Taze B&ouml;ğ&uuml;rtlen &Uuml;zeri i&ccedil;in 1 su bardağı şeker 1 &ccedil;ay kaşığı limon suyu 1 &ccedil;orba kaşığı su 8 k&uuml;&ccedil;&uuml;k top <a href="../classic/sutlu-cikolatali">Carte d'Or Classic S&uuml;tl&uuml; &Ccedil;ikolatalı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Suyu ve margarini kaynatın. Yağ eriyince, un, şeker, vanilya ve tuzu ekleyip &ccedil;ırpma teliyle hızlıca karıştırın, koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Hamur soğuyunca i&ccedil;ine teker teker yumurtaları ekleyip el mikseri ile karıştırın. Hamuru buzdolabında yarım saat beklettikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbası ile sosis şeklinde sıkın. &Ouml;nceden ısıtılmış 200&deg;C&rsquo;lik fırında &ouml;nce 18 dakika, sonra ısıyı 140&deg;C&rsquo;ye d&uuml;ş&uuml;r&uuml;p 30 dakika daha pişirin. Fırını kapatıp, kapağını a&ccedil;ın ve eklerler iyice kuruyuncaya kadar bekletin. Kuruyan eklerleri ikiye kesip, arasına &ccedil;ırptığınız krem şantiyi sıkın, iki tarafına da birer k&uuml;&ccedil;&uuml;k top dondurma koyun. Bir tencerede şeker, limon suyu ile suyu karıştırmadan kaynatın. Karamel altın rengini alınca hemen ateşten alın, eklerin &uuml;st par&ccedil;asını da kapatıp hazırladığınız karameli &uuml;zerine d&ouml;k&uuml;n. Taze b&ouml;ğ&uuml;rtlenlerle s&uuml;sleyip ister sıcak ister buzdolabında bekletip soğuk servis edin.</p>