CARTE D'OR Tarifler - KROKANLİ SÜTLAÇ
Carte d'Or Tarif - KROKANLİ SÜTLAÇ

KROKANLİ SÜTLAÇ

<p>Havası, denizi ve yeşiliyle hayran kaldığımız Hamsik&ouml;y y&ouml;resinden Karadeniz mutfağına ait olan ve s&uuml;tl&uuml; tatlılar arasında en &ccedil;ok tercih edilen s&uuml;tla&ccedil;, dondurmayla yeniden şekilleniyor.</p>

MALZEMELER

<p>1 litre s&uuml;t <br />1,5 &ccedil;ay bardağı pirin&ccedil; <br />2 su bardağı şeker <br />1 &ccedil;ay bardağı su <br />1 &ccedil;orba kaşığı nişasta <br />1 yumurtanın sarısı <br />Carte d&rsquo;Or şekerli vanilin <br />&Uuml;zeri i&ccedil;in: 2 su bardağı fındık <br />1 su bardağı şeker <br />1 &ccedil;orba kaşığı su</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Pirinci 1 &ccedil;ay bardağı su ile haşlayın, &uuml;zerine s&uuml;t, Carte d&rsquo;Or şekerli vanilin ve şeker ilave edin. Bir taşım kaynatıp altını kısın, koyulaşana kadar pişirin. S&uuml;tla&ccedil; karışımından 1 su bardağı ayırıp i&ccedil;ine yumurta sarısını ekleyin, fırın tepsisinin i&ccedil;ine yerleştirdiğiniz s&uuml;tla&ccedil; kalıplarına s&uuml;tlacı d&ouml;k&uuml;p &uuml;zerine yumurta sarısı karışımından ekleyin. 180 derece fırında 20 dakika, su dolu tepsi i&ccedil;erisinde pişirin. Kısık ateşte b&uuml;y&uuml;k bir tavaya 1 su bardağı şeker ve 1 &ccedil;orba kaşığı suyu ekleyin. Karıştırmadan tavayı sallayarak karamel olana kadar pişirin. Karamelin i&ccedil;ine fındıkları atın ve yağlı kağıt &uuml;zerine d&ouml;k&uuml;p soğumaya bırakın. Soğuyan krokanı bı&ccedil;akla veya rondoyla par&ccedil;alayın. Krokanın i&ccedil;ine attığınız Carte d&rsquo;Or Classic S&uuml;tl&uuml; &Ccedil;ikolata toplarını krokanla kaplayıp s&uuml;tla&ccedil; ile servis edin.</p>