CARTE D'OR Tarifler - HURMALI BAKLAVA
Carte d'Or Tarif - HURMALI BAKLAVA

HURMALI BAKLAVA

<p>Baklavanın yufkasına hurma ve ceviz konulup rulo şeklinde sarılarak fırınlanan bu enfes tatlı, &uuml;zerine eklenen şerbeti ve <a href="../kesme_dondurma/kesme-maras-sade-750-ml-keci-sutlu">Carte d&rsquo;Or Maraş kesme dondurması</a> eşliğindeki sunumuyla benzersiz bir lezzet vaat ediyor.</p>

MALZEMELER

<p>1 paket baklava hamuru <br />20 adet hurma <br />1 su bardağı ceviz <br />6 &ccedil;orba kaşığı margarin <br />Carte d&rsquo;Or Kesme Maraş Sade <br />Şerbeti i&ccedil;in: 4 su bardağı su <br />3 su bardağı şeker <br />Yarım limonun suyu</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Margarini kısık ateşte eritip, tezgaha yaydığınız 8 adet baklava hamurunun arasına s&uuml;r&uuml;p, hamurları istifleyin. &Ccedil;ekirdeklerini &ccedil;ıkartıp ikiye b&ouml;ld&uuml;ğ&uuml;n&uuml;z hurmaları, hamurun uzun kısmına yanyana gelecek şekilde uzunlamasına dizin. Her hurmanın &uuml;zerine bir adet ceviz koyup, baklavayı sıkı bir rulo olacak şekilde sarın. Baklavaları parmak boyunda dilimleyip borcama dizin, &uuml;zerine son bir kat margarin s&uuml;r&uuml;p 200 derecede 12 dakika boyunca veya &uuml;zeri kızarıncaya kadar pişirin. Şeker ve suyu bir taşım kaynatıp, limon suyunu ekleyip kısık ateşte şerbet yapıp soğumaya bırakın. Fırından &ccedil;ıkan sıcak baklavaların &uuml;zerine soğuk şerbet d&ouml;k&uuml;n. Şerbeti &ccedil;ekip soğuyunca kadar bekleyin. İki dilim Carte d&rsquo;Or Kesme Maraş sade ile servis edin.</p>