CARTE D'OR Tarifler - KAYMAKLI SAC ARASI
Carte d'Or Tarif - KAYMAKLI SAC ARASI

KAYMAKLI SAC ARASI

<p>Geleneksel tatlılara farklı bir lezzet katan Carte d&rsquo;Or, Konya&rsquo;nın meşhur sa&ccedil; arasını kaymak ve Antep fıstığıyla zenginleştirerek bambaşka bir tarife imza atıyor.</p>

MALZEMELER

<p>300 gr Antep fıstık i&ccedil;i <br />1 &ccedil;ay bardağı şeker <br />200 gr manda kaymağı <br />100 gr margarin <br />1 paket baklava yufkası <br /><a href="../kesme_dondurma/kesme-maras-sade-750-ml-keci-sutlu">Carte d&rsquo;Or Kesme Maraş Fıstık-Sade</a> <br />Şerbeti i&ccedil;in: 3 bardak şeker <br />4 bardak su <br />Yarım limonun suyu</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Şeker ve suyu bir taşım kaynatıp i&ccedil;ine limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın. 4 yaprak baklava yufkasının arasına eritilmiş margarin s&uuml;rerek &uuml;st &uuml;ste istifleyin, en son katın &uuml;zerine kaymak yayıp ikiye katlayın. Tekrar kaymak s&uuml;r&uuml;p Antep fıstığı ve şekeri &uuml;zerine serpin. Yufkayı ince bir rulo olacak şekilde sıkıca sarın. Sac arası rulosunu, g&uuml;l b&ouml;reği gibi sarıp, Borcam'a yerleştirin, 180 derece fırında &uuml;zeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından &ccedil;ıkan sıcak sac arasının &uuml;zerine soğuttuğunuz şerbeti d&ouml;k&uuml;p şerbeti &ccedil;ekince yanında Carte d&rsquo;Or Kesme Maraş Fıstık-Sade ile servis edin.</p>