CARTE D'OR Tarifler - LİMON SOSLU VİŞNELİ CARTE D'OR KUPLARI
Carte d'Or Tarif - LİMON SOSLU VİŞNELİ CARTE D'OR KUPLARI

LİMON SOSLU VİŞNELİ CARTE D'OR KUPLARI

<p>Limon ve vişnenin ekşimsi tadı bezenin u&ccedil;arılığıyla dengeleniyor.</p>

MALZEMELER

<p>Limon Sosu i&ccedil;in <br />&bull; 1 &ccedil;ay bardağı şeker <br />&bull; 1 &ccedil;orba kaşığı un <br />&bull; 1 &ccedil;orba kaşığı nişasta <br />&bull; &frac12; paket Şekerli Vanilin <br />&bull; 3 adet yumurta sarısı <br />&bull; 1 tatlı kaşığı tereyağı <br />&bull; 1 &ccedil;ay bardağı su <br />&bull; 1 adet limonun rendesi ve suyu <br />Beze i&ccedil;in <br />&bull; 2 adet yumurta beyazı <br />&bull; 1 &ccedil;ay bardağı şeker <br />&bull; 1 tutam tuz Servis i&ccedil;in <br />&bull; 8 top <a href="../classic/cikolata-parcali-kaymak-visne-bitter-cikolata">Carte d&rsquo;Or Classic Vişneli</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Beze i&ccedil;in 2 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikserle &ccedil;ırpın. K&ouml;p&uuml;r&uuml;nce i&ccedil;ine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin. Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar &ccedil;ırpmaya devam edin. Ardından bezeleri yağlı kağıt kaplı fırın tepsisinde ceviz b&uuml;y&uuml;kl&uuml;ğ&uuml;nde olacak şekilde 100 oC&rsquo;de 60 dakika pişirin. Başka bir kapta un nişasta ve şekeri harmanlayın. Limon suyu, rendesi ve suyu kaynatın, i&ccedil;ine unlu karışımı ekleyip koyulaşana kadar pişirin. En son i&ccedil;ine yumurta sarılarını da ekleyip ateşten alın. Bir &ccedil;orba kaşığı tereyağını da ilave edip iyice parlayana kadar hızlıca &ccedil;ırpıp soğumaya bırakın. Bir kaba 2 top Carte d&rsquo;Or Classic Bitter Vişneli koyup &uuml;zerine birka&ccedil; beze ekleyerek limonlu sosla servis edin. Bengi&rsquo;nin &Ouml;nerisi: Limonlu sosa limon suyu yerine portakal rendesi ve portakal koyarak portakallı sos yapabilirsiniz.</p>