Carte d'Or Tarif - PORTAKAL DİLİMİNDE EGZOTİK DONDURMA

PORTAKAL DİLİMİNDE EGZOTİK DONDURMA

<p>Akşam yemeğinde misafir ağırlayacağınız zamanlar i&ccedil;in dondurucuda hazır bekletebileceğiniz harika bir tarif.</p>

MALZEMELER

<p>12 adet portakal <br />750 ml <a href="../classic/sutlu-cikolatali">Carte d'Or Classic S&uuml;tl&uuml; &Ccedil;ikolatalı Dondurma</a> <br />750 ml <a href="../classic/kaymakli">Carte d'Or Classic Kaymaklı Dondurma</a> <br />2 adet rendelenmiş portakal kabuğu <br />Portakallı sos i&ccedil;in Kaşıkla oyulup &ccedil;ıkartılmış portakal i&ccedil;i <br />1,5 su bardağı şeker</p>

HAZIRLANIŞI

<p>K&uuml;&ccedil;&uuml;k,keskin bir bı&ccedil;ak yardımıyla 12 adet portakalın tepesini kesin,kabuklarını bozmadan &ccedil;ay kaşığı ile i&ccedil;ini oyun. Portakal i&ccedil;lerini p&uuml;re i&ccedil;in kenara ayırın. Kestiğiniz portakalların baş kısımlarını da daha sonra kapak olarak kullanmak i&ccedil;in saklayın. Portakal kabuklarını dik bir şekilde tepsiye dizin. Ayrı bir kapta tahta bir kaşıkla &ccedil;ikolatalı dondurmayı biraz ezip yumuşatın ve boş portakal kabuklarının i&ccedil;ine,her birinin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın ve &ccedil;ay kaşığının arkasıyla &uuml;stlerini d&uuml;zleştirin. İyice donması i&ccedil;in yarım saat dondurucuda bekletin. Bu sırada 2 adet portakalın kabuğunu iyice rendeleyin ve yumuşak olmasını sağlamak i&ccedil;in ezerek kaymaklı dondurma ile karıştırın. Daha &ouml;nce yarısını doldurmuş olduğunuz portakal kabuklarının diğer yarısını da bu karışım ile doldurun. Kapak olarak kullanmak &uuml;zere ayırdığınız portakal başlarını kapatın ve i&ccedil;i dolu portakalları buzluğa atıp tamamen donana kadar 8 saat buzlukta bekletin. Portakal sosu hazırlamak i&ccedil;in portakalların i&ccedil;ini ve toz şekeri karıştırarak &uuml;re haline getirin. Daha sonra s&uuml;zge&ccedil;ten ge&ccedil;irin ve par&ccedil;acıklardan arındırın. Portakallar tamamen donduğunda uzunlamasına d&ouml;rede b&ouml;l&uuml;n ve tabaklara dizin. Dilimlerin &uuml;zerine ve tabağın etrafına portakallı sosu d&ouml;k&uuml;n,biraz nane ya da portakal yaprağıyla s&uuml;sleyip servis edin.</p>