CARTE D'OR Tarifler - DONDURMA ÜSTÜ KIŞ ŞENLİĞİ
Carte d'Or Tarif - DONDURMA ÜSTÜ KIŞ ŞENLİĞİ

DONDURMA ÜSTÜ KIŞ ŞENLİĞİ

<p>S&uuml;tl&uuml; &ccedil;ikolatalı ve kaymaklı dondurmanın eşliğinde, kışın en sevilen meyvelerinin bir araya gelmesiyle oluşan inanılmaz bir tat...</p>

MALZEMELER

<p>2 portakal <br />1 greyfurt <br />1 limon <br />1/3 kahve fincanı bal (40 gr) <br />1,5 yemek kaşığı ceviz i&ccedil;i (30 gr) <br />Taze nane <br /><a href="../classic/sutlu-cikolatali">Carte d&rsquo;Or Classic S&uuml;tl&uuml; &Ccedil;ikolatalı </a>ve <a href="../classic/kaymakli">Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Portakal ve greyfurtların kabuklarını soyun. Aralarındaki zarfları &ccedil;ıkararak, dilim dilim fileto &ccedil;ıkarın. Limonun kabuğunu rendeleyin, sonra da suyunu sıkın. Bal ve 50 ml sıcak su ile tencereye koyun. Bal eriyene dek karıştırın. Portakal ve greyfurt filetolarını servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın. 2 saat buzdolabında bekletin. Bu arada cevizleri robotta &ccedil;ekin, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın. Renkleri değişinceye kadar, 2-3 dakika fırında tutun. Bu tarifte ceviz yerine fındık, badem veya fıstık da kullanabilirsiniz. Salatanın &uuml;zerine dondurmaları koyun, cevizleri serpin. Nane yapraklarıyla s&uuml;sleyin.</p>