Carte d'Or Tarif - Ahududu Soslu Çikolata Parçalı Carte d'Or Kaymaklı Dondurma

Ahududu Soslu Çikolata Parçalı Carte d'Or Kaymaklı Dondurma

<p>Lezzeti ve g&ouml;r&uuml;nt&uuml;s&uuml;yle m&uuml;kemmel bir tatlı... &Uuml;stelik hazırlaması da kolay.</p>

MALZEMELER

<p>300 gram Carte d&rsquo;Or Classic &Ccedil;ikolata Par&ccedil;alı Kaymaklı&nbsp;Dondurma <br />150 gram ahududu <br />Sos i&ccedil;in: 3/2 &ccedil;orba kaşığı toz şeker <br />3/2 &ccedil;orba kaşığı su <br />50 gram ahududu</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Bu tarif i&ccedil;in 2 adet kalp şeklinde kaba ihtiyacınız olacak. (~9 cm genişlik, ~10 cm uzunluk, ~4 cm y&uuml;kseklik) Kalıbı dondurma ile doldururken arasına ahududu da ekleyin ve bir kaşık yardımıyla bastırın, erimeden buzluğua atın, 4 saat bekleyin. Ahududu sosu i&ccedil;in, şeker ile suyu kaynatın ve soğumaya alın. Soğuduktan sonra ahududuları ekleyin ve mutfak robotundan ge&ccedil;irin, koyu kıvamlı ahududu sosunu elde edeceksiniz. Hazırladığınız kalp şeklindeki dondurmanızı kabından &ccedil;ıkarıp hazırladığınız sos ile servis edebilirisiniz.</p>