CARTE D'OR Tarifler - DONDURMALI ARMUT TATLISI
Carte d'Or Tarif - DONDURMALI ARMUT TATLISI

DONDURMALI ARMUT TATLISI

<p>Armutun hafif ekşiliği, &ccedil;ikolatalı dondurmanın lezzeti ve pişmaniyenin farklı dokusu kusursuz bir uyum yaratıyor...</p>

MALZEMELER

<p>1 adet kurutulmuş kırmızıbiber <br />1 dal biberiye <br />1 adet defne yaprağı <br />2 adet yıldız anason <br />2 adet &ccedil;ubuk tar&ccedil;ın <br />3 adet karanfil <br />1 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi <br />1 &ccedil;ay bardağı toz şeker (90 g) <br />2 &ccedil;orba kaşığı bal (30 g) <br />2,5 bardak su (500 ml) <br />Kişi başı 1 armut ve 2 kaşık Carte d&rsquo;Or Bitter &Ccedil;ikolata Par&ccedil;alı Dondurma <br />Pişmaniye</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Kırmızıbiberin tohumlarını &ccedil;ıkartıp geniş&ccedil;e bir tencereye koyun. Biberiye, defne yaprağı, yıldız anason, &ccedil;ubuk tar&ccedil;ın, karanfil, limon suyu ve kabuğunun rendesi, toz şeker, bal ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın. Armutları, sapları &uuml;stlerinde kalacak şekilde soyup tencereye yerleştirin ve eşit pişmeleri i&ccedil;in tencerenin ağzını kapayacak şekilde yağlı kağıt kesip kaplayın. Armutlar yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirip, kevgir yardımıyla s&uuml;zerek servis tabağına alın. Tencerede kalan suyu yarıya inene kadar y&uuml;ksek ateşte kaynatıp armutların &uuml;zerine ekleyin ve soğumaya bırakın. Yanına Carte d&rsquo;Or Bitter &Ccedil;ikolata Par&ccedil;alı Dondurma ve arzu ettiğiniz kadar pişmaniye koyup servis yapın. İsteğe g&ouml;re &ccedil;ikolatalı sos ekleyebilirsiniz.</p>