CARTE D'OR Tarifler - DONDURMALI İNCİR TATLISI
Carte d'Or Tarif - DONDURMALI İNCİR TATLISI

DONDURMALI İNCİR TATLISI

<p>Lezzeti ve g&ouml;r&uuml;nt&uuml;s&uuml;yle m&uuml;kemmel bir tatlı... &Uuml;stelik hazırlaması da kolay.</p>

MALZEMELER

<p>1 adet limon rendesi <br />250 g toz şeker (1,5 bardak) <br />50 ml elma sirkesi (4 &ccedil;orba kaşığı) <br />100 ml kırmızı şarap (1 &ccedil;ay bardağı) <br />500 g kuru incir <br />4 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>İncirlerin saplarını kesin. Sıcak suya bastırıp &ccedil;ıkartın. Limonu rendeleyip. Tencereye sirke, şarap ve şekeri koyun. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Karamelleşmemesine dikkat edin. İncirleri ve limon rendesini ekleyin. İncirler şişene kadar kaynatın. Ilınmaya bırakın. Servis tabağına incirleri alın. &Uuml;zerlerine Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma toplarını yerleştirin. İncirin koyulaşan sosundan gezdirerek servis yapın.</p>