CARTE D'OR Tarifler - DONDURMALI İRMİK HELVASI
Carte d'Or Tarif - DONDURMALI İRMİK HELVASI

DONDURMALI İRMİK HELVASI

<p>İrmik helvasının sahip olduğu lezzete, kaymaklı dondurmanın muhteşemliği eklendiğinde oluşan bir tat...</p>

MALZEMELER

<p>3,5 su bardağı irmik (525 g) <br />1 paket &ccedil;am fıstığı (20 g) <br />1 paket margarin veya tereyağ (250 g) <br />3 su bardağı toz şeker (510 g) <br />3,5 su bardağı s&uuml;t veya su (490 ml) <br /><a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun. Diğer tarafta s&uuml;t veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Kavrulan irmik &uuml;zerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve &ouml;nce kuvvetli ateşte 2-3 dakika kaynatın. Sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 6-7 dakika kadar daha pişirin. Altını s&ouml;nd&uuml;r&uuml;n ve kapağın altına havlu pe&ccedil;ete koyup demlendirin. Soğuduktan sonra tatlı kaselerinin i&ccedil;erisine irmik helvanızı bir kaşık yardımı ile yerleştirin, helvanın ortasında dondurma koyabileceğiniz kadar bir yer a&ccedil;ın. Bir top Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı dondurmayı helvanın i&ccedil;erisine yerleştirin. Kaşığınızın yardımıyla &uuml;zerini d&uuml;zleştirin. Kaseyi bir tatlı tabağının &uuml;zerine ters &ccedil;evirerek &ccedil;ıkarın. &Uuml;zerine antep fıstığı d&ouml;kerek servis edin.</p>